Algemene gegevens project

  • Klant: Brussels Airport Company
  • Sector: Privaat
  • Opdracht: Marktstudie en lastenboek conciërgerie
  • Periode: 06/2017 - 08/2019
Brussels-Airport-Company

Opdrachtomschrijving

Luchthavens spelen wereldwijd een steeds belangrijkere rol als economisch groeicentra voor hun land. Brussels Airport Company wenst hier ook aandacht aan te besteden en kijkt uit naar het uitbreiden van de ondersteunende diensten ter verbetering van dit economisch ecosysteem. Het aanbieden van conciërgediensten is één van de manieren om medewerkers te ondersteunen in het bereiken van een evenwichtige work-life balans.

Brussels Airport Company heeft in samenwerking met Freestone een marktstudie uitgevoerd naar het aanbod en het potentieel van de conciërgediensten. Het aanbod, vandaag beschikbaar op de markt, werd afgetoetst aan de wensen van Brussels Airport Company met grote diversiteit aan aangeboden diensten: digitale lockers, crèches, droogkuis,… Deze diensten zijn in eerste instantie voor haar eigen medewerkers (1.000). In een later stadium kan dit eventueel worden uitgebreid naar medewerkers werkzaam in en rond de luchthaven (max 22.000).

In een tweede fase werd er ook een lastenboek geschreven en gepubliceerd voor de conciërgediensten op Brussels Airport Company.

Concreet werden volgende taken binnen deze opdrachten opgenomen door Freestone:

Brussels Airport